📢 Važno obaveštenje: Za sve porudžbine preko 3000din, poštarina je besplatna!

O nama

BAHUS doo se više od tri decenije bavi proizvodnjom visokokvalitetnih gaziranih i negaziranih osvežavajućih pića. Proizvodi kompanije BAHUS danas su dostupni na čitavoj teritoriji Srbije preko prepoznatljivog brenda Na eks. 

Bahus - na eks istorija

Još od avgusta 1991. godine BAHUS posluje kao zanatska radnja za proizvodnju gaziranih napitaka u staklenoj ambalaži. Ubrzo posle toga počinje značajno ulaganje u izgradnju novog proizvodnog pogona, sa novom i modernom opremom.

Sve ovo dovelo je i do unapređenja kvaliteta proizvoda, pa BAHUS na prelasku u novi milenijum zauzima lidersku poziciju na lokalnom tržištu osvežavajućih napitaka.

 

Bahus danas

Bahus danas predstavlja jednu od vodećih domaćih kompanija u proizvodnji bezalkoholnih osvežavajućih napitaka. Stalnim ulaganjima u tehnologiju postiže se visok nivo kvaliteta proizvoda. U prilog činjenici govori i posedovanje sertifikata SRPS ISO 9001. Paralelno sa razvojem kompanije, razvijala se i distributivna mreža. Čak 95% proizvoda do krajnjih kupaca transportuje se sopstvenim vozilima. U svojoj floti Bahus poseduje laka i teška teretna vozila. 

Kompanija Bahus danas raspolaže poslovnim prostorom na dve adrese, ukupne površine veće od 7.300 kvadratnih metara. BAHUS upošljava više od 130 stručnih radnika, koji su jedan od osnovnih činilaca stalnog napretka kompanije.

 

 

transport

     

Vizija i Misija

Vizija

Kontinuiranim tehnološkim usavršavanjem, širenjem palete jedinstvenih proizvoda i stalnom brigom o njihovom vrhunskom kvalitetu uz inovativan i efektivan marketing obezbediti prepoznatljivost robnih marki iz proizvodnog asortimana BAHUS doo i povećavati tržišno učešće. 

Misija 

Misija BAHUS doo je da svojim proizvodima doprinese poboljšavanju kvaliteta proizvoda i zdravstvene bezbednosti potrošača, da zadovolji potrebe kupaca, zaposlenih i društva u celini uz negovanje porodičnog duha i prisnosti u poslovanju. 

Svoju misiju BAHUS doo ostvaruje stručnim radom, neprestanim inoviranjem u proizvodne linije, razvojem novih proizvoda uslovljenim zahtevima i potrebama potrošaca i inoviranjem usluga i postupaka u procesima rada i poslovanja. 

Misijom su odredjene potrebne smernice radi usmeravanja zaposlenih u ostavarivanje efekata potrebnih za uspešan rad, razvoj i opstanak preduzeća BAHUS doo na tržištu, kao preduzeća sa izgradjenim sopstvenim identitetom i prepoznatljivim imidžom.

Naši vodeći principi:

 • - Poboljšanje kvaliteta proizvoda i usluga 
 • - Kontinuiarana proizvodnja bezbednih proizvoda
 • - Timski rad u ostvarivanju ciljeva 
 • - Postupanje sa zaposlenima sa odanošću, poštenjem i poštovanjem. 
 • - Usredsređenost na tržišta na kojima možemo obezbediti liderstvo 
 • - Razvijanje partnerskih odnosa sa našim isporučiocima i kupcima 
 • - Poštovanje kulturnih osobenosti zaposlenih i zakona naše zemlje, baš kao i zakona drugih zemalja u kojima poslujemo 
 • - Donošenje odluka na osnovu činjenica 
 • - Donošenje jasnih ciljeva kvaliteta i težnja da upravljanje sistemom kvaliteta u BAHUS doo obezbedi konstantno ispunjavanje i prevazilaženje zahteva kupaca i korisnika 

Proizvodni proces

Voda iz sopstvenog bunara

Kvalitet vode bitno utiče na kvalitet svakog napitka, a sa vodom i počinje proces njihove proizvodnje. Za proizvodnju osvežavajućih bezalkoholnih pića koji su deo brenda NA EKS, kompanija BAHUS koristi vodu iz sopstvenih bunara dubokih 165 metara. Proveru ispravnosti ove vode redovno obavlja Zavod za zaštitu zdravlja iz Ćuprije, kao i Institut za zaštitu zdravlja „Batut“. Pre nego što će biti upotrebljena u proizvodnji naših pića, voda iz bunara prolazi kroz filtere koji je dodatno prečišćavaju.

 

Pripremanje sirupa

Šećerni rastvor skladišti se u tankove. Zavisno od vrste napitka, ovde se dodaje baza, arome, emuzija, vitamini i ostali sastojci. Na ovaj način dobija se sirup koji mešanjem sa vodom u odgovarajućoj proporciji daje gotov proizvod.

Premiks

Njeni kapaciteti gotovo su isti kao i mašine za punjenje odnosno 20 000 litara/h. Takođe, i ona je nemačkog proizvodjača KHS. Ova mašina je potpuno automatizovana i obezbeđuj visok nivo kvaliteta proizvoda. Na mašini je instaliran uredjaj Antun Par koji uma ulogu da kontroliše procenat suve materije i sadržaj ugljen-dioksida u proizvodu.

Proizvodnja PET ambalaže

Kako je politika kompanije Bahus takva da potencira na zaokruživanju kompletnog procesa proizvodnje,ona poseduje i dve mašine kojima se pravi sopstvena PET ambalaža. One su italijanskih proizvođača SIPA SFL4 i SIAPA SFL6 i kapaciteta su 7500 boca/h PET ambalaže od 2l i 9000 boca/h od 0,5l. Ovako napravljena ambalaža prolazi kroz proces ispiranja i dezinfkecije. otov OBP i PET ambalaža transportuju se ka mašini za punjenje.

 

Mašina za punjenje

Ova mašina je marke KHS koja dolazi iz Nemačke i predstavlja apsolutnog lidera u izradi ovih mašina. Predstavlja najsavremeniju generaciju mašinu u ovoj oblasti, a o njenim kapacitetima najbolje govori u prilog činjenica da je u stanju da ispuni normu od 20 000l/h. Poseduje automatsku kontrolu doziranja napitka u ambalažu, kako za gazirane, tako i za negazirane napitke. Pored osnovnih karakteristika, poseduje i tehnologiju CHECK MAT koja snima svaku pojedinačnu bocu kako bi odstranila one sa nepravilnostima.

Etiketiranje

Zatvorene boce se automatski transportuju na etiketiranje. Mašina koja izvršava ovu fazu proizvodnje potiče od nemačkog proizvođača KRONES. Njen kapacitet je 18 000 boca/h. Pored osnovnih karakteristika, poseduje i tehnologiju CHECK MAT koja snima svaku pojedinačnu bocu kako bi odstranila one sa nepravilnom etiketom. 

 

 

 

Pakovanje

Nakon ektiketiranja proizvod se pakuje u pakete od 6 do 12 boca i nakon toga robot pakuje pakete na paklete.

Stalna ulaganja, odraz su i uspešnosti sa kojom kompanija Bahus posluje gotovo već dve decenije. Kompanija nastoji da napreduje i u sferi kapaciteta i kvaliteta svojih proizvoda u cilju veće konkurentnosti kako na domaćem, tako i inostranom tržištu.

 

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
 • Obavezni
 • Trajni
 • Statistika
 • Marketing