Proizvodni proces VitaVite

Izrada ove vrste proizvoda odobrena je od strane Ministarstva zdravlja i proizvodi se u najsavremenijem pogonu i sa najsavremenijom opremom u skladu sa standardima HACCP, IFS i ISO 9001. BAHUS doo je jedina u Srbiji otpočela proizvodnju dijetetskog vitaminskog napitka namenjenog osveženju dece i odraslih pod brendom VitaVita.


U svom sastavu VitaVita ima veliku količinu različitih vitamina. Pored vitamina C, E, B3, B5, B6, B2, B1, B9, B12 i H sadrži usitnjen šećer (saharozu), arome, boju, limunsku kiselinu i sodu-bikarbonu.


Proizvodnja se vrši po recepturi najeminentnijih svetskih proizvođača uz potpuno prirodne boje i arome.


     

                                                       Odlična rastvorljivost granula

Proces proizvodnje započinje u sušnici gde se pomoću strujanja vazduha mešaju praškaste komponente. Ovim procesom se dobija ujednačavanje sastava. VitaVita je proizvod izuzetno osetljiv na vlagu i iz tog razloga zahteva posebne uslove u pripremi, proizvodnji i pakovanju. Odlična rastvorljivost granula, kao jedna od najbitnijih 

osobina za instant napitke, postignuta je upravo primenom najsavremenije tehnologije sušenja granulata. Mešanjem se postiže da sastav granula u 99,9% bude identičnog sastava.

Sledeća faza jeste proces nanošenja boje uz istovremeno mešanje radi dobijanja ujednačenih granula. Tako dobijene granule se prosejavaju i aromiraju. Uspešnost mešanja svih sastojaka koje ulaze u sastav ovog proizvoda je 99,9% što znači da je u svakoj granuli 99,9% isti sastav. Ovaj kriterujum zadovoljava norme farmaceutske industrije.


 
 
 
 
 
 
 
 

Pakovanja ispunjavaju visoke norme koje proizvod zahteva.

Završna faza pakovanja vrši se u ambalaži od 1000g, 500g, 200g i 15g.
Kese sa samodišućim ventilima koji ne dozvoljavaju ulazak vazduha u pakovanje koriste se za pakovanje količina od 1000g i 500g. Korišćenjem ove tehnologije omogućava se očuvanje kvaliteta proizvoda. Kese takođe sadrže nalepnicu za zatvaranje radi očuvanja kvaliteta proizvoda nakon otvaranja.
 
 

 

 

Pakovanje u PET boci koristi se za 200g instant napitka. Ova ambalaža je napravljena sa specijalnim „Thumb Up“ zatvaračem koji se ne kida potpuno sa grla boce radi sipanja proizvoda što predstavlja inovativno praktično pakovanje na našem tržištu. Za pakovanje 15g napitka koriste se kesice, koje su dizajnirane tako da budu praktične za svakodnevnu upotrebu tokom svih dnevnih aktivnosti.