Orange Na eks 2l

Hladno gazirano piće, po mogućstvu sa ukusom narandže, ležaljka u hladovini, a sa pogledom na more – to je filmska scena koja asocira na uživanje. Malo šta može da osveži kao gazirano piće, a sama boja narandže je dovoljna da se odmah osećamo bolje. A kad je tu još i karakteristična aroma, onda ne može da bude loše.


Još od kad je prvi put počela proizvodnja soda vode, počeli su i pokušaju mešanja sa voćnim ukusima. Nema šta nije oprobano, ali je danas - više od dva veka od kad je čovek počeo da pravi gaziranu vodu – samo nekoliko ukusa ostalo popularno širom sveta kada su u pitanju gazirana pića. A naradža ima privilegiju da bude jedan od tih ukusa.


Voćni sok narandže

Nekada su se gazirana pića pravila kombinovanjem soda vode i određenog sirupa, nekada voćnog, a nekada napravljenog mešanjem različitih sastojaka. Danas se gazirana pića uglavnom prave bez voćnog udela, samo od vode, šećera, arome, boje i obazveznog ugljen-dioksida.


Međutim, Na eks narandža u sebi ima i 3 odsto voćnog soka narandže, što dodatno pojačava ukus i miris napitka. Idealno za izvođenje scene iz prve rečenice našeg teksta.