Orange Na eks 0,5l

Gazirano osvežavajuće bezalkoholno piće sa ukusom narandže je, bez ikakve dileme, popularno u svim delovima sveta. Ukus narandže je skoro sinonim za osveženje. Ako se ima uvidu još i gaziranost, onda je ugođaj potpun. Još od trenutka kad se mešanjem gazirane vode i šećernog sirupa počelo sa pravljenjem osvežavajućih pića, ukus pomorandže je bio među najtraženijima. Međutim, Na eks je odlučio da ode korak dalje. Naime, iako se savremena gazirana bezalkoholna osvežavajuća pića prave od vode, šećera, limunske kiseline, boje i arome, Na eks narandža u sebi sadrži i 3 odsto pravog pravcatog voćnog soka narandže. Time se dobija intenzivniji i bolji ukus i pravi miris narandže. Zato je ovo piće idealno da nas osveži posle nekog napora.


Kako su se pravila gazirana pića

Kada je počela proizvodnja soda-vode, otvorila su se vrata za nastanak novih osvežavajućih pića. Pića sa voćnim ukusom, koja su pritom gazirana i reksa, postala su popularna vrlo brzo. Verovatno niko ni slutio koliko će ljudi uživati u njima. Kada se boca sa gaziranim pićem otvori, čuje se poznati zvuk, mehurići krenu naviše, a na našem licu se pojavi osmeh.


Proizvoddnja gaziranih pića počela je dodavanjem soda-vode u različite voćne sirupe. Isprobane su različite kombinacije, za novim ukusima se i dan danas traga, ali je naradža uvek bila među najpopularnijima.