Oprema

Konstantno praćenje najsavremenije tehnologije sastavni je deo razvojnog procesa kompanije Bahus. U periodu od 2012. godine većina mašina je potpuno zamenjena kako u cilju povećanja proizvodnog kapaciteta, tako i kvaliteta samih proizvoda. Mašine koje kompanija nabavlja dolaze od renomiranih firmi specijalizovanih i opšte poznatih u svetu po izradi mašina za pravljenje osvežavajućih bezalkoholnih napitaka. Najveći deo mašina potiče od nemačkih proizvođača KHS i KRONES.

 

                                       Punjač

proizvodnja na eks bahus

Godine 2012. kupljena je mašina za punjenje. Ova mašina je marke KHS koja dolazi iz Nemačke i predstavlja apsolutnog lidera u izradi ovih mašina. Predstavlja najsavremeniju generaciju mašinu u ovoj oblasti, a o njenim kapacitetima najbolje govori u prilog činjenica da je u stanju da ispuni normu od 20 000l/h. Poseduje automatsku kontrolu doziranja napitka u ambalažu, kako za gazirane, tako i za negazirane napitke.


na eks bahus proizvodnja premiks
 

                                       Premiks

Iste godine kupljena je i mašina za mešanje sirupa i vode. Njeni kapaciteti gotovo su isti kao i mašine za punjenje odnosno 20 000 litara/h. Takođe, i ona je nemačkog proizvodjača KHS. Ova mašina je potpuno automatizovana i obezbeđuj visok nivo kvaliteta proizvoda. Na mašini je instaliran uredjaj Antun Par koji uma ulogu da kontroliše procenat suve materije i sadržaj ugljen-dioksida u proizvodu.


 
 

                                                                                                   

na eks krones bahus

 Etiketirka

Naredne 2013. godine kompanija Bahus nastavlja sa ulaganjima. Kupljena je mašina za etiketiranje renomiranog proizvođača KRONES. Kapacitet ove mašine je 18 000 boca/h. Kao i druge mašine i ona je potpuno automatizovana, pa stoga poseduje i sofisticiranu CHECK MAT tehnologiju koja snima svaku bocu i odstranjuje one koje su nepravilno obeležene.

 

siapi na eks bahus

                      Pravljenje PET ambalaže

Kako je politika kompanije Bahus takva da potencira na zaokruživanju kompletnog procesa proizvodnje,ona poseduje i dve mašine kojima se pravi sopstvena PET ambalaža. One su italijanskih proizvođača SIPA i SIAPI i kapaciteta su 7500 boca/h PET ambalaže od 2l i 9000 boca/h od 0,5l.

Stalna ulaganja, odraz su i uspešnosti sa kojom kompanija Bahus posluje gotovo već dve decenije. Kompanija nastoji da napreduje i u sferi kapaciteta i kvaliteta svojih proizvoda u cilju veće konkurentnosti kako na domaćem, tako i inostranom tržištu.