Malina Na eks 2l

Na eks bezalkoholno gazirano piće sa ukusom maline je neobičan ali izuzetan recept za osveženje. Iz nekog nepoznatog razloga, ovo voće kroz istoriju gaziranih pića nije dobilo priliku kakvu su dobile neke druge voćke, poput limuna ili narandže. S druge strane, gotovo da nema toga koji ne voli izuzetnu aromu i ukus ovog nežnog voća. Tokom letnjih dana ono je jedna od najomiljenijih poslastica. Pa zašto onda ne bismo imali gazirano piće sa ukusom maline?


Gazirana Na eks malina može da nas vrati u leto i letnje bezbrižno raspoloženje tokom čitave godine. Sa aromom maline, ali i sa prepoznatljivom bojom, odlična je da se osvežite, zasladite i oraspoložite. Ovaj ukus je naročito drag ljudima na našem podneblju, jer su neki ovdašnji krajevi nadaleko čuveni upravo po malini.


Kako je nekad bilo

Prva gazirana pića kod nas pila su se u sodadžijskim radnjama i poslastičarama, ali i na velikim saborima, odnosno vašarima. Sodadžija, zanatlija koji je pravio soda vodu, pravio je ujedno i slatka osvežavajuća gazirana pića tako što je svoju soda vodu dodavao raznim slatkim sirupima. Tako su nastali klaker i kabeza, koji su dugo bili popularni kod nas, a danas se ti ukusi retko mogu naći, osim u ponudi brenda Na eks. Interesantan je efekat koji ugljen-dioksid daje svekom piću. Od kada su se pojavila, gazirana piće neprestano dobijaju nove ljubitelje. Razlog je sasvim jasan – malo šta može tako da osveži kao gazirano piće. Možda niste znali da pored toga što daje poseban ukus, ugljen-dioksid je ujedno i konzervans koji čuva proizvod.


Na eks gazirana bezalkoholna piće se prave od vode, šećera, limunske kiseline, boja i aroma. Namera nam je da u budućnosti Na eks gazirana pića u sebi sadrže samo prirodne boje.