Kokta Na eks 2l

Prvi recept za vrstu osvežavajućeg bezalkoholnog, ali zato gaziranog pića, koje danas nazivamo kokta, nastao je početkom pedesetih godina 20. veka. Ta prva kokta nastala je u Sloveniji, a njen je tvorac bio Emerik Zelinka.


Kokta je na prvi pogled slična koka koli, ali je po ukusu sasvim drugačija i posebna. Kada smo kod ukusa, kokta je svoj dobila zahvaljujući plodu šipurka i još nekim lekovitim biljkama, koje su bile pomešane sa karamelizovanim šećerom prilikom stvaranja ovog pića.


Po čemu je kokta različita

Kola je uvek smatrana najvećim konkurentom koga će kokta ikada imati. Možda upravo i zbog toga, kokta nije ni pokušavala da predstavi kopiju svetski poznatog gaziranog pića. Simpatije mnogih stekla je baš time što se za njenu proizvodnju ne koristi kofein, kao kod kole. Kokta zato na ovom prostoru ima status čistog osvežavajućeg bezalkoholnog pića.


Kokta je svojim posebnim retkim ukusom uspela da za veliki broj ljudi postane vrlo popularna, pa čak i da postane njihovo omiljeno piće, bar kada su gazirani sokovi u pitanju. Poseban, jedinstven miris i ukus, prava mera šećera i osvežavajuća moć – to su karateristike po kojima je kokta poznata.


Kompanija Bahus svoja bezalkoholna gazirana pića proizvodi posebnim tehnološkim postupkom, od vode iz sopstvenog bunara, uz dodavanje šećera, limunske kiseline, boje i arome. Naš cilj je da u narednom periodu gazirana bezalkoholna pića pod brendom Na eks u sebi imaju samo i isključivo prirodne boje.