Istorija

BAHUS doo se više od dve decenije bavi proizvodnjom visokokvalitetnih gaziranih i negaziranih osvežavajućih pića. Proizvodi kompanije BAHUS danas su dostupni na čitavoj teritoriji Srbije preko prepoznatljivog brenda Na eks. Širina asortimana i nivo kvaliteta proizvoda iz godine u godinu raste, tako da u ovom trenutku BAHUS nudi veliki broj gaziranih i negaziranih osvežavajućih napitaka, energetskih i vitaminskih instant napitaka.


Bahus na eks istorija Paracin


Još od avgusta 1991. godine BAHUS posluje kao zanatska radnja za proizvodnju gaziranih napitaka u staklenoj ambalaži. Ubrzo posle toga počinje značajno ulaganje u izgradnju novog proizvodnog pogona, sa novom i modernom opremom. Samostalna radnja BAHUS 1999. godine prelazi u novi proizvodni pogon površine 3.200 kvadratnih metara u paraćinskom Striškom naselju.


 

Sve ovo dovelo je i do unapređenja kvaliteta proizvoda, pa BAHUS na prelasku u novi milenijum zauzima lidersku poziciju na lokalnom tržištu osvežavajućih napitaka. Još jedan veliki korak napred BAHUS pravi 2004. godine, ulaganjem u kupovinu opreme za pravljenje PET ambalaže za sopstvene potrebe.

 

Prerastanje u Bahus doo

Povećanje obima proizvodnje i stalno unapređivanje kvaliteta proizvoda logično je vodilo do unapređenja prodaje i proširivanje tržišta. Samostalna radnja BAHUS prerasta u privredno društvo BAHUS d.o.o. koje je uspostavilo sistem upravljanja kvalitetom prema standardu JUS ISO 9001:2001, kao i upravljanje bezbednošću proizvoda u skladu sa standardom HACCP.


Kada je u pitanju dalja modernizacija, juna 2007. godine na red je došao i dizajn proizvoda, što je dovelo do prepoznatljivosti i jačanja brenda.


Potražnja proizvoda kompanije BAHUS te godine širi se na čitavu Srbiju i, u susret tome, otvaraju se dva distributivna centra: jedan u Beogradu, a drugi u Vrbasu. Ovaj poslovni potez značajno je unapredio distribuciju proizvoda i omogućio da on lakše i brže dođe do potrošača širom zemlje.


U skladu sa novim zahtevima, BAHUS 2012. godine kupovinom kvalitetne opreme ponovo ulaže u modernizaciju proizvodnje. Rezultati ovog ulaganja su: kvalitetniji proizvod, bezbedniji proizvod, povećanje kapaciteta i smanjenje škarta. Sve je ovo praćeno i nabavkom linije za proizvodnju dijetetskog vitaminskog instant napitka.